Share |

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Διερευνήσεις

Καλημέρα,
Η επιστήμη, η φιλοσοφία, η θρησκεία, η κβαντική θεωρία, το σπήλαιο του Πλάτωνα, η αναζήτηση του θείου, το μακάριο και άφθαρτο ον του Επικούρου, που δεν χρειάζεται δεήσεις και ευχαριστίες. Όλα τα παραπάνω στο πεπερασμένο μυαλό του ανθρώπου – ερευνητού αναζητούν απάντηση.
Πρωινή άσκηση για όσους επιθυμούν να αποφύγουν την καθημερινότητα ή εγερτήριο σάλπισμα για ανατροπή της Νέας Τάξης .
 Στέργιος Σμυρλής

December 13, 2008 at 5:27 pm  (Αποσπάσματα Προσωκρατικών)
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ – ΠΡΟΣ ΚΩΛΩΤΗΝ 1125Ε – Εκδ. ΚΑΚΤΟΣ
ΚΕΙΜΕΝΟ:
εύροις δ’ αν επιών πόλεις ατείχιστους, αγράμματους, αβασίλευτους, αοίκους, αχρημάτους, νομίσματος μή δεομενας, απείρους θεάτρων και γυμνασίων, ανίερου δε πόλεως και αθέου, μη χρωμένης ευχαίς μηδ’ όρκοις μηδέ μαντείαις μηδέ θυσίαις επ’ αγαθοίς μηδ’ αποτροπαίς κακών ουδείς έστιν ουδ’ εσται γεγονώς θεατής. αλλά πόλις αν μοι δοκεί μάλλον εδάφους χωρίς η πολιτεία της περί θεών δόξης υφαιρεθείσης παντάπασι σύστασιν λαβείν ή λαβούσα τηρήσαι. τούτο μέντοι το συνεκτικόν απάσης κοινωνίας και νομοθεσίας έρεισμα και βάθρον ου κύκλω περιιόντες ουδέ κρύφα και δι’ αινιγμάτων, αλλά τήν πρώτην των κυριωτάτων δοξών προσβαλόντες ευθύς ανατρέπουσιν.
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
Στις περιπλανήσεις σου μπορεί να συναντήσεις πόλεις ατείχιστες, χωρίς γραφή, χωρίς βασιλιάδες, χωρίς σπίτια, χωρίς ιδιοκτησίες, που δεν χρειάζονται νόμισμα, που δεν γνωρίζουν θέατρα και γυμναστήρια. Πόλη όμως χωρίς ιερά και θεούς, που δεν καταφεύγει σε προσευχές, όρκους, μαντείες, θυσίες για την απόκτηση των αγαθών ούτε για την αποτροπή των κακών, δεν υπήρξε ποτέ κάνεις που να είδε ούτε θα υπάρξει ποτέ. Αντίθετα, μου φαίνεται πως περισσότερο μπορεί μια πόλη χωρίς έδαφος να λάβει σύσταση και, αφού τη λάβει, να τη διατηρήσει παρά πολίτευμα, αν υποσκαφθεί η αντίληψη για τους θεούς. Τούτο λοιπόν το βάθρο και έρεισμα, που συνέχει κάθε κοινωνία και νομοθεσία, ανατρέπουν (οι Επικούρειοι), όχι κάνοντας κύκλους ούτε κρυφά και με αινίγματα, αλλά ρίχνοντας καταπάνω του την πρώτη από τις πιο κύριες δόξες τους*.
* ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ, ΚΥΡΙΑΙ ΔΟΞΑΙ Ι: «Το μακάριο και άφθαρτο ον ούτε το ίδιο γνωρίζει ενοχλήσεις ούτε σε άλλο προξενεί ενοχλήσεις, οπότε δεν επηρεάζεται από θυμούς ούτε από ευχαριστίες.

Sent: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 6:14 πμ
Subject: Στο σημείο αυτό ίσως σταματά και η ανθρώπινη σοφία και η ανθρώπινη φιλοσοφία.


Τώρα νιώθω μια σχετική ασφάλεια να επικοινωνήσω κάτι παράδοξο…

Σύμφωνα με την Κβαντική Φυσική ο Χρόνος δεν βρίσκεται πουθενά!  Ουσιαστικά, ο Χρόνος είναι μια παραίσθηση.  Το φαινόμενο του χρόνου μόνο μέσα στον εγκέφαλο μας δημιουργείται και βιώνεται.  Εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι υπάρχει ένα αιώνιο Τώρα (ας πούμε ανεξάρτητα και “κάθετα” σε μια νοητική γραμμή του “χρόνου”…)

Υπάρχει, εκτός από τη Φυσική Διάσταση, και μια άλλη Διάσταση (η λεγόμενη “Πνευματική”) δια μέσου της οποίας έχουμε την ευλογία να “υπάρχουμε” η να “είμαστε” σε ανώτερο επίπεδο. (Και αυτό, όπως και η Μουσική, δεν είναι απαραίτητα μια θρησκευτική έννοια.

Η σχέση μεταξυ των δυο αυτων Διαστασεων μονο παραδοξη μπορει να χαρακτηριστει. Η συνειδηση-αντιληψη (σαν εμπειρια) της μιας η της αλλης διαστασης εχει σαν υποστρωμα δυο διαφορετικες εγκεφαλικες περιοχες. 

Και ο εγκεφαλος (μεταξυ αλλων διεργασιων) ισως να λειτουργει σαν ενας αποδεκτης καποιων μυστηριωδων ενεργειακων “κυμματων-συχνοτητων” με πηγη ενα μυστηριο “εξωτερικο” πομπο.  Δηλαδη ισως ειμαστε ενα ειδος Ολογραφικων εικονων (Holograms) και δρουμε σαν ραδιοφωνα-τηλεορασεις-τηλερομποτ σ’ενα κοσμο ολογραφικο, μη “πραγματικο…”  Δηλαδη κατι σαν μια τετραδιαστατη κινηματογραφικη προβολη! (Κοιτα την “Αλληγορια του Σπηλαιου” του Πλατωνα).  

Εξαρτωμαστε απο τις 5 αισθησεις μας, που ουσιαστικα ειναι “χημικες” επεξεργασιες σε ενα οργανο-συστημα που ειναι ολογραφικο και οχι αληθινο!  Φυσικα, το ανωτερω μοντελλο μονο τρελλο μπορει να χαρακτηριστει απο ενα εγκεφαλο που βασιζεται μονο σε μια απλοικη λειτουργια που ονομαζουμε Λογικη.  Γιατι η αμιγης Λογικη ειναι ενα απλοικο μοντελλο. Η απλοικη λειτουργια της Λογικης δεν διαθετει πλατεια προοπτικη. Και βεβαια το “Εγω” της Λογικης δυσκολευεται να αυτοαναιρεθει σαν συστημα αφου αδυνατει να αποδεχθει την τυφλα του (δεν ξερει τι δεν βλεπει).  Ειναι ουσιαστικα  υφλη” γιατι αναιρει την υπαρξη ενος συστηματος οπου μονο πιθανοτητες υπαρχουν και τιποτα το αμεταβλητο. Ετσι η Λογικη γρηγορα χανεται μεσα σ’ενα πολυπλοκο ιστο-συμπλεγμα απειρων αιτιων και αιτιατων!

Ετσι λοιπον. Η χαμηλοτερη (υπαρξιακα) Διασταση ειναι εικονικη, σφαλερη, απατηλη!  Αυτο επαληθευεται μονο με την αποδοχη-πιστη οτι ετσι ειναι!  Δηλαδη οταν πιστεψεις οτι ετσι ειναι, μονο τοτε βλεπεις εμπειρικα οτι η Αληθεια” φαινεται μονο απο τα αποτελεσματα της (που ειναι παντα ευεργητικα) και οτι η Αληθεια δεν επιδεχεται αναλυση!  (Δεν ειναι προσιτη στην ανθρωπινη σκεψη).

Οπως η ενεργεια του Ηλιου εχει σαν αποτελεσμα-επιτευγμα την παραγωγη Ζωης στη Γη εστω και χωρις την καθαρη γνωση του τι ειναι ο Ηλιος.  Αν ηταν πρωτα να εστιαστουμε να καταλαβουμε τι ειναι ο Ηλιος, δεν θα ειχαμε τον χρονο να φυτεψουμε ντοματες… Δηλαδη αν εγκεφαλικα ειμαστε ολοι αμιγως “Φυσικοι” και “Μηχανικοι” δεν θα ζουσαμε πανω απο μερικες βδομαδες με το να εστιαζομαστε μονο σε εξονυχιστηκες αναλυσεις (αλλα χωρις φαγητο, ομαλες σχεσεις και αναπαραγωγη).

Θα μπορουσα να μιλησω και για την Πνευματικη διασταση, αλλα αν βλεπεις σαν παραμυθια παραλογισμου αυτα που εχω τολμησει να εξοστομισω μεχρι τωρα … δεν θα εχει σημασια!

Ενα εχω να πω (Εν οιδα): Απο τοτε που εχω “υιοθετησει” αυτες τις “τρελλο” συστημα (δηλαδη: την Αληθεια) εχει αλλαξει τελειως η προπτικη στη ζωη και εχω αποκτησει μια καθαροτατη “δι-οραση”, αναπνεω μια ατελειωτη ατμοσφαιρα Χαρας, οι ανθρωπινες σχεσεις εχουν βελτιωθει σε αμετρητο βαθμο, δεν υπαρχει ιχνος φοβου. Και αυτο εγινε πριν 8 χρονια σε κλασμα του δευτερολεπτου. Απο τοτε ειναι που παραδεχομαι την “τρελλα” μου. Αλλα θεωρω οτι ειναι πολυ χειροτερα να θεωρηθω στενομυαλος ακομα και με την ανωτερη “Λογικη” που μπορει να υπαρξει. 

Ουσιαστικα, αυτο που περιγραφω ειναι το ανωτερο ειδος Ελευθεριας. Ελευθερια απο την απατηλη Συνειδηση και η αποδραση-εισαγωγη στην Ανωτερη Συνειδηση - την Αληθινη (που μονο εμπειρικα μπορει να βιωθει).

Λ.

ΥΓ.  -1. Το ανωτερω δεν στελλεται απο το ψυχιατρειο. Οι Πλατωνας και Σωκρατης ηταν και αυτοι “τρελλοι” οπως φαινεται… Οσο και ο Βουδας, ο Χριστος, ο Γκαντι και εκατομμυρια αλλοι παραλογοι “φουκαραδες”…  Επισης και πολλοι αλλοι που ειναι καλοι γνωστες της Κβαντικης Φυσικης ας πουμε…
-2.  Ισως ετσι εξηγειται και η γνωστη “αγωνια” του Καζαντζακη ο οποιος περιστρεφοτανε μεσα στη δινη της παραδοξης σχεσης μεταξυ των δυο Συνειδησεων. Ισως στο τελος να ευλογηθηκε με την εμπειρια της Πνευματικης Συνειδησης (“Δεν φοβαμαι τιποτα, ειμαι Ελευθερος”: Δηλαδη ειμαι επιτελους Ελευθερος, και γι’αυτο δεν φοβαμαι τιποτα!) 
-3. Και ο Σωκρατης βεβαια αντιληφθηκε οτι η κατωτερη Συνειδηση τον κοροιδευε! Και ειπε οτι, ο’τι (με τις αισθησεις) εμαθε, ηταν ενα μεγαλο Τιποτα!  Δηλαδη μια απατη.
-4.  Τελικα, εδω ισως εγκειται και η μεγαλυτερη ευλογια απο την κριση που οι Ελληνες τωρα βιωνουν. Και συμφωνω με τη θεση οτι αυτη η κριση ειναι “ηθικης” φυσεως (δηλαδη οτι εχει σχεση με την “πνευματικη” διασταση!).  Και ειναι απλη λογικη οτι η πολυποθητη “λυση” εμπεριεχεται ηδη μεσα στη κριση!  Η σωτηρια ειναι μεσα μας!Πολλοι απο μας καλουμαστε να ξυπνησουμε στην Ανωτερη Συνειδηση απο την προπτικη της οποιας η προηγουμενη συνειδηση-εμπειρια φαινεται το τι πραγματικα ειναι: Απατηλη!   Ετσι λοιπον γινεται η επιτευξη της απελευθερωσης απο τις ψευδαισθησεις, επερχεται εσωτερικη γαληνη και ο φοβος εξαφανιζεται. Και χωρις φοβο, ο εχθρος εξουδετερωνεται ακαριαια.  
Οσοι πιστοι προσερχεστε…  Ενα 5-10% απο μας ειναι αρκετοι!

=======================================================

Begin forwarded message:

Date: April 21, 2015 at 7:04:31 AM CDT
Subject: Fwd: Στο σημείο αυτό ίσως σταματά και η ανθρώπινη σοφία και η ανθρώπινη φιλοσοφία. Ότι και να ανακαλύψουμε ή να σκεφτούμε.
From: EVRIPIDIS BILLIS <evrisbillis@gmail.com>
The Reason NASA Never Returned To The Moon (Full Documentary)
 Με αφορμή το ανωτέρω, την ορθότητα του οποίου αδυνατούμε να κρίνουμε, και προκειμένου και να ξεχάσουμε τον Σαμαρά (που έτσι κι αλλιώς σε λίγο θα αποτελεί εφιαλτικό παρελθόν του χερότερου Έλληνα μη πρωθυπουργού-τρόικα, στα τέσσερα κτλ) παρατηρούνται με βάση τη λογική εξ ενός μη ειδικού τα εξής.
Ως τώρα αντιμετωπίζαμε με τον συνήθη ανθρώπινο εγωισμό το θέμα των εξωγήινων.
Αν και,  ακόμα και ο Ρώσος πρωθυπουργός είχε προβεί παλαιότερα σε αποκαλυπτικές ανακοινώσεις.
Έτσι παλιά  θεωρούσαμε ότι η γη μας ήταν το κέντρο του σύμπαντος και ότι γύρω της περιστρεφόταν ο ήλιος και οι στην αρχαιότητα γνωστοί πλανήτες.
Σήμερα γνωρίζουμε ότι ο Γαλαξίας μας έχει εκτός από τον ήλιο μας και άλλα 200 δισεκατομμύρια ήλιους. Και αρχίζουμε να ανακαλύπτουμε (συνέντευξη πχ του διάσημου έλληνα Καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή) ότι πολλοί ήλιοι του γαλαξία μας έχουν πλανήτες, σε απόσταση ως αυτή τη γης μας από τον ήλιο και ότι η πιθανότητα να υπάρχει ζωή σε αυτούς είναι μεγάλη.
Παράλληλα ο Stephen Hawking συμβουλεύει να σταματήσουμε να στέλλουμε σήματα στο διάστημα δηλωτικά της ύπαρξης μας, φοβούμενος τις συνέπειες για μας από όντα ανώτερα ημών.
Μάθαμε ακόμα ότι υπάρχουν άλλα περίπου 200 δισεκατομμύρια γαλαξιών και ότι ο καθένας τους  διαθέτει επίσης 200 δισεκατομμύρια ηλιακά συστήματα κτλ
Νομίσαμε ότι γίναμε πάνσοφοι με τη θεωρία της σχετικότητας, την κβαντική μηχανική και με όλες τις παλιές και νέες γνώσεις μας
Θυμίζω ότι γνωρίζουμε σήμερα ότι το σύμπαν διαστέλλεται και ότι δημιουργεί στο μηδέν,  χώρο και χρόνο. Που μηδέν είναι η έλλειψη χώρου και χρόνου.
Και ότι ο χρόνος είναι σχετικός, δεν προϋπήρχε από πάντα  και  αρχή του ήταν  δημιουργία του σύμπαντος μας.
Που προήλθε μαθαίνουμε το σύμπαν μας από μία μεγάλη έκρηξη,  μάζας απείρου πυκνότητας, που προφανώς δεν μπορεί να την συλλάβει η ανθρώπινη λογική.
Και ότι πρέπει να «ξεχνούμε» το πριν την μεγάλη έκρηξη αφού λένε, αυτό δεν επηρεάζει το τι συνέβη μετά. Και ότι ο χρόνος του σύμπαντος μας αρχίζει με τη μεγάλη έκρηξη κτλ
Εν ολίγοις, θα έλεγε κανείς,  ότι δεν «φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».
Βέβαια η έκφραση αυτή δεν υποτιμά τις μέχρι σήμερα ανακαλύψεις της ανθρώπινης διανόησης.
Όμως δεν πρέπει κανείς να ξεχνά και το σοφό του Σωκράτη, «εν οίδα (γνωρίζω) ότι ουδέν οίδα».
Συγκεκριμένα γνωρίζουμε ότι σήμερα η γη μας, που κάποτε τη θεωρούσαμε ως το κέντρο του σύμπαντος, αποτελεί κόκκο άμμου  στο σύμπαν.
Τι αποκλείει σε αντίστοιχες διαστάσεις και ολόκληρο το σύμπαν μας (το πιθανότερο) να αποτελεί κάποιον κόκκο άμμου ενός άλλου συνόλου κτλ; Και αυτό το σύνολο τι μέρος άλλου θα ήταν,  και «ουκ έσται τέλος».
Και ότι άλλο μπορεί να συμβαίνει που είναι αδύνατο να συλλάβει η ανθρώπινη διανόηση.
Στο σημείο αυτό ίσως σταματά και η ανθρώπινη σοφία και η ανθρώπινη φιλοσοφία. 
Ότι και να ανακαλύψουμε ή και να σκεφτούμε.
Όπως σταματά και  στην περίπτωση των όντων,  που όλα είναι μηχανές επιβίωσης των γονιδίων τους.
Με το DNA να αποτελεί και ένα «σύνολο αρχιτεκτονικών σχεδίων» κατασκευής ενός όντος …. κτλ.

Ευριπίδης Μπίλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου